witte-vingers-omslag

Witte vingers is een verhalenbundel die vijf lange verhalen omvat. De vijf verhalen staan los van elkaar, maar delen dezelfde hoofdthema’s: beklemming en onvermogen. Opmerkelijke personages proberen het hoofd te bieden aan hun ongelukkige omstandigheden en zijn in die pogingen vaak slachtoffer en dader tegelijk.

De verhalen die de bundel vormen zijn:

De donkere engel
Eric Tamboer vecht tegen zijn eenzaamheid en verslavingen door de buurt waar hij woont te terroriseren.

Het laatste vroeger
Een quasi onschuldige re√ľnie van een voetbalclub leidt tot een onverwachte aantijging van een oude vriend die het verleden niet kan en wil loslaten.

Witte vingers
De hoofdpersoon van het titelverhaal Witte vingers is een dame op leeftijd die de opera Orfeo ed Euridice bezoekt. De uitvoering roep aanvankelijk zoete herinneringen op, maar verhindert niet dat ze gaandeweg naar een eigen schimmenrijk dreigt af te dalen. Ze raakt afgeleid door onbekende geluiden om zich heen en is nauwelijks in staat zich op de opera te concentreren. Totdat ze besluit assertief te zijn en in te grijpen, met een onverwacht gevolg.

Struif
Een sopraan laat haar kind achter bij de beheerder van een kleine concertzaal om in Amerika haar succes na te jagen. De man neemt aarzelend een ongewenste vaderrol voor zijn rekening.

Stille getuigen
De jeugdige leden van een pianotrio staan op het punt om eeuwige roem te vergaren. Op geheel eigen wijze proberen ze de dreigende doorbraak te voorkomen.

(Ik voltooide Witte vingers in oktober 2018. De bundel is overigens nog niet in druk verschenen.)

Contact Us

Mail me.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search