Rond de eeuwisseling begon ik met het schrijven van muziek. Aanvankelijk zeer optimistisch met een opera voor koor en symfonieorkest, vervolgens met meerstemmige liederen voor een gemengd vocaal ensemble.

In 2004 zag Vocaal Ensemble Voix Gras het licht dat onder leiding stond van Frans van Hoek en zich uitsluitend bediende van liederen van mijn hand. In 2011 was ensemble Paté Brûlée de opvolger, ditmaal onder leiding van Frank Hermans.

De muziek heeft een stijl die weliswaar refereert aan polyfone en impressionistische klankbeelden, maar die zich vooral kenmerkt door een eigen, actueel signatuur. In het Spaans, Latijn, Deens, Duits, Frans, Engels, Welsh, Italiaans en Nederlands worden aperte levenslessen opgedist waar helemaal niemand iets aan heeft. Zo worden onder andere het getij, waanbeelden en lawaai behandeld, de paus, piercings, nachtrust, files en silliconen keukenkwastjes.

In 2006 was de première van het orkestwerk David in dubio – romanza senza parole, in 2007 die van een Cantilene voor vijf strijkers.

In 2010 klonk voor het eerst het Requiem voor een haastige dode voor twee koren, zonder orkest. Een stuk waarin alle obligate liturgische onderdelen van een requiem in het tijdsbestek van een kwartier worden afgehandeld, zodat de overledene bijtijds op zijn finale plaats van bestemming kan worden afgeleverd en de rouwenden nog iets van de dag kunnen maken.

Liederen
Falls meine Augen träge schauen
Doet-ie-nou?
Heave High, Heave Low
Grafschrift
Habemus Papam
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
Die Munden unserer Zeit
Morpheus
Lo Amargo de la Batalle
Pennellino per cucina (con setole in silicone)
Het schijnbeeld van de waan
Nijntje
Oh Lord (be a sport)
O-ho-besité
Si six cent six sang-sues
Tu cuerpo es sagrado
Getijsem
Le silence est d’or
Un pauvre diable
Halfweg
Polypotage

Libretti
Ongehoord Nieuws (op muziek van Ruud van Eeten)
Een dag als zovele (op muziek van Ruud van Eeten)

Kinderliedjes
Onderstaande liedjes schreef ik voor een interactief spelprogramma rondom De Griezelbus 2 van Paul van Loon, i.o.v. Uitgeverij Zwijsen, uitgegeven in 1998.
De liefste juf
Lieve oma
Lief vriendinnetje
Liever niet aanbellen
Lieve ouders

Contact Us

Mail me.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search